Tur 2 til Risør den 15. – 19. april 2009.

Den tredje onsdag i april mødtes 30 lystfiskere, ved P-pladsen ved Super Spar på Arendalsvej i Silkeborg, for at læsse madpakker. Uden mad og drikke, dur fiskeren ikke. Desværre kunne Olivier ikke komme med, da arbejdet kaldte på ham. Håber han kan næste gang. Derefter drog vi mod Hirtshals og kørte ombord på SuperSpeed II, med kursen sat mod Larvik, da der ikke gik færge til Kristiansand denne uge, skulle vi over Larvik.

Turraport

Vi landede i Larvik efter en fin tur over Skagerrak og satte næsen mod Risør, alle otte biler, proviant-vognen med Keld og Erik bagest. Da vi var kommet ud på hovedvejen mod Risør, blev vi ringet op af en bagved kørende flok fiskere, som noget forskrækket havde set den store proviant-vogn, køre forkert med retning mod Oslo, og uden GPS ombord. Vi holdt ind og tvivlen stod malet i alles ansigter. Ville vi nogensinde se vores proviant, igen?

Efter en times tid i spændt venten, dukkede de to herrer op, og heldigvis med alt provianten ombord!

Vi ankom til Sørlandet ved syvtiden, og med madpakker! Derefter delte de otte hytteansvarlige provianten. Der var det skønneste forårsvejr oppe hos Heidi og Mads Henrik. Så der var store forventninger til de kommende dage. Vi havde aftalt med Skipper Larsen at vi skulle sejle to ture, hver dag. Så kl. otte torsdag morgen tog vi ud med det første hold.

Der var desværre ikke den store bidelyst at spore på havet, desværre. Så Skipper Larsen måtte kalde på hjælp hos en kammerat, som leverede en stor sæk flade til panden. Så lidt fisk fik vi da smagt på turen.

Fredag havde vi også to ture på havet, også uden de store fangster. Om aftenen grillede vi de dejligste store bøffer, og hyggede os udenfor, og bagefter inde i hytterne.

Lørdag tog vi på havet med et lille hold, da de fleste valgte at hygge sig i land eller i jollerne. Planen var at vi efter turen på havet, ville tage på Risøya og grille og sejle sightseeing. Men godt ude på Skagerrak i de høje bølger mistede vi pludselig motorkraft. Koblingen var røget på M/S Østerfjord.  Skipper Larsen ringede på mobilen til en kammerat, med en stor motorbåd og 200 heste motor. Skipper Larsen sagde, til ham at der ingen panik var, da vi drev stille af sted og uden skær i nærheden. Kammeraten, Helge, var ude hos os i løbet af kort tid og slæbte os ind til Risør havn, hvorefter vi blev iklædt nye redningsveste og sejlet ”hjem” af ham, til Sørlandet. Så der røg den grill-aften på Risøya. Den har vi så til gode. (Ny kobling blev bestilt, og Østerfjord var klar til efterfølgende hold, som kom onsdag. Stærkt Skipper Larsen!)

Vel hjemme på pladsen, slappede vi alle af i det skønneste solskin, og om aftenen, da vi havde grillet store pølser, mødtes vi alle i turlederens hytte, om aftenen, og drak dejlig Champagne og uddelte en masse præmier.

Søndag gjorde vi hytterne rene, tog afsked med Sørlandet og drog mod Larvik. Spiste buffet i Restaurant ”Catch me if you can”. Et formidabelt måltid med mad og vin ad libitum. Fordelen ved Larvik overfarten? Du kan spise en halv time længere end på overfarten til Kristiansand.

Mætte af mad, drikke og oplevelser landede vi senere på aftenen i Silkeborg og tog afsked med hinanden, efter en dejlig tur igen til Sørlandet.

Tak til alle på turen og på gensyn næste år. Jeg glæder mig allerede.

Knæk og bræk

Turleder Ivan Braad Mortensen