Tur fra den 27. til 31. maj 2010

Torsdag den 27 maj.
Torsdag morgen mødes 21 havfiskere kl. 8.00. Efter oppakning af bilerne ved Super Spar – de blev pakket til bristepunktet, gik turen glat op mod Super Speed i Hirthals. Vi havde en god og rolig overfart i højt solskin. Ankom til Sørlandets Camping kl. 17.45, dog manglede der 2 ud af 6 biler, de vil lige vende ind forbi Risør. Efter en lettere besværlig madpakke-uddeling, blev vi fordelt i hytterne (hytterne blev fordelt ved lodtrækning). Resten af aftenen blev brugt til hygge samt tilrigge udstyr og grej til næste dags udfordringer.

Havørred

Fredag den 28 maj.
Første fisketure afviklet. Tur 1 fra 8.45 – 12.45. tur 2 fra 13.00 – 15.15. På tur 1 landede Vagn en rigtig fin torsk på 8,1 kilo. En havtaske dukkede også op på Thomas Henriksens stang. Tur 2 bød på flere fine torsk på bl.a., 5 og 5,5 kilo. Desværre krævede det en del ”ofring” til havguderne. Det gik værst ud over nogle af vores debutanter. Turen blev af den grund kortet lidt ned.  Jollerne blev også brugt flittigt men med moderat fangst – mest hygge. Der blev afholdt en kort briefing om aftenen, for at planlægge de næste dages fiskeri. Vejret meget omskiftelig – regn – sol – skyet – hagl – sol – aftensol på terrassen.

Lørdag den 29 maj.
Vi havde delt os op i 2 hold på Østerfjord. Hold 1 tog en tur udenskærs om formiddagen, hold 2 bestod af landkrabber med sarte maver, så det blev til en eftermiddagstur i fjorden. Hold 1 havde få, men pæne fisk, bl.a. torsk på 4,7 og Lars Behns på 8,8 kilo. Hold 2 fangede lidt markreller og småtorsk, alt imens skipper Larsen var god som guide og delte ud af sin viden, til stor glæde for deltagerne. Til aften tændte vi op i den store grill, der var lagt op til hygge, store bøffer, rødvin og solskin. Kanon udsigt fra vores spisested på plateauet direkte ved fjorden. Af ukendte årsager forsvandt anselige mængder ”dåsemad”, hvilket medførte af flere hytter måtte rationere deres beholdninger. Alt ialt en rigtig god lørdag.

Søndag den 30 maj.
Vejrvarsel på 12 sekundmeter. Skipper Larsen tog afsted med de søstærke og resten måtte i jollerne. Men det dårlige vejr trak nord om Risør, så moderat vind og solskin prægede istedet. De 8 der tog på havet fik en lang 6 – timers tur, med gode fangster af sild, markrel, sej (en storsej på 6,5 kilo fanget af Manfred Behn), torsk + en rødfisk. Jollefolket fangede meget lidt. Nogle gutter havde dog held til at lande et par havørreder på wobler langs kanten af fjorden. Ombord på Østerfjord indtrådte en speciel begivenhed, Tøbbe (skipper Larsen) blev Bestefar! (Bedstefar Tøbbe). Og der blev lykønsket og sunget sang for bestefaderen – hvilket medførte højt skipperhumør og trut i hornet + Tørfisk i højttalerne..!
En egenbestaltet fiskekonkurrence på turen skulle afgøres, præmier til de 3 største fisk. Alle bidrog med 25 kr. + Anders Knappe supplederede op, så der var præmier for ca. 1400 kr! 1. Præmien: Lars Behn – torsk på 8,8 kilo. 2. Præmie: Vagn Sørensen – torsk på 8,1 kilo. 3. Præmie: Manfred Behn – sej på 6,5 kilo. Herefter skiltes en flok trætte fiskere, for at slappe af og forberede sig på mandagens nedpakning, rengøring og hjemtur.

Mandag den 31 maj.
Igen en dag med flot sol. Både og benzin blev afleveret samt hytterne rengjort, selv Børge mente at han skulle støvsuge badeværelse – for der var lort i hjørnerne!! Fryserummet blev tømt og bilerne pakket. Bedstefar Tøbbe kom og sagde pænt farvel, og fik de resterne madvarer. Derefter kørte kortegen mod Kristiansand, med et lille stop ved tanken i Grimstad. Super Speed bragte os sikkert til Danmark, og mange nød den gode mad i buffet’en. Ankommet til Hirthals blev varebilen – for første gang i klubbens historie – vinket ind til tolden på dansk side, har ikke hørt fra dem siden....... Dog gik der rygter om at de blev løsladt, grundet gode bortforklaringer. Fisk og fiskere suste ned gennem det danske flade landskab, for at mødes ved Super Spar, for at få fordelt baggage og fisk. De sidste fik taget afsked med hinanden og turen var slut for i år.
Alt i alt en god og hyggelig tur, og en tak fra turlederen for god ro og orden....

Hilsen turleder Torben Kristensen og assistent Fru Kim Nielsen.