Tur til Risør fra den 7 til 11. april 2011.

12 friske havfiskere tog torsdag den 7. april af sted fra Super Spar i Silkeborg, med kurs mod Risør. Læsset med mad, drikkelse og fiskegrej i tilladte mængder gik turen til Hirtshals, humøret var højt også på Super Speed, hvor buffe’en blev indtaget trods det lidt urolige vand.

Forventningerne var tårnhøje, der skulle fanges fisk og gerne store fisk, og der skulle hygges med de medbragte delikatesser når vi er på Sørlandets Camping. Humøret fik dog en brat nedgang, da vi ankom til Kristiansand, bilen med forsyningstraileren blev stoppet i tolden, 4 kasser øl var pålæsset!!! Vi fik lov at ”riste” og vente til alle biler og lastbiler havde forladt færgen. Efter en snak med tolderen om, at dette var forsyningstraileren til 12 mand, og en reprimande til turlederen om at det ikke er sådan det skal forgå, så fik bil, øl og 4 mand lov til at forsætte deres tur mod Risør. På vejen mod ”vægten” gik snakken i de andre biler, hvor meget øl havde vi tilbage? Hvor stor blev bøden? Hvad koster øl i Norge? Fik vi lov til at slippe igennem? Spørgsmålene var mange og selv om vi prøvede at holde masken og forklarede at vi var 4 kasser øl og 3554 kr. lettere, så gik der ikke mange sekunder før vi var gennemskuet og humøret kunne stige igen. Resten af turen gik godt og vi fik os indlogeret i to 6 mands hytter på Sørlandets camping. Om aften blev der gået til øllet, det skulle jo nødigt med hjem igen.

Fredag klokken 9.00 ankom Tøbbe, de søstærke skulle på tur, 7 mand melde sig, den smugle sø var ikke noget problem!! Meeeen der gik ikke lang tid, så havde jeg Tøbbe i røret ”Ørrg-ørrg!”sagde han, 3 mand ofrede sig. Efter 3 timer måtte de give op og finde fast grund under fødderne. Der var masser af fisk med ind og en højt råbende Kjeld glarmester han var dagens mand i skysovs…  En rigtig pæn torsk på 5,6 kg.
Ja han vil vædde med turlederen om hvem der fangede den største. Imens dette drama udspillede sig i Skagerrak tog de resterende fiskere en tur på fjorden i jollerne, der var ikke meget gang i fiskene, så vi måtte kede os, dog fangede ”Fru Nielsen” en fin ørred på 43 cm. Efterhånden som søsygen havde lagt sig steg humøret igen og vi havde en god aften, hvor der igen skulle gøres et indhug i vores øl ration. Specielt Kjeld var i godt humør.

Lørdag havde vandet lagt sig på Skagerrak og 8 mand stod klar ved bryggen, Tøbbe kom og han var også i godt humør, Tørfisk og Tøbbe i radioen, så kan det ikke gå galt! Det gjorte det heller ikke (dog måtte Ove murer sande at hans line havde set bedre dage, så det kostede adskillige ophæng og pirke), der var igen masser af sej og torsk, Ove murer fik en fin torsk på 4,8 kg. Der var ikke nogle ofringer og der var fisk til alle mand. Det gav ekstra arbejde til turlederen da turen havde en del første gangs havfiskere i Risør med og de skulle have hjælp til filletteringen... Fjordfiskerne havde held til at overliste et par mindre torsk. Humøret var på toppen, vi skulle have vores festmiddagsaften, grillen blev tændt, rejerne Tøbbe havde med til os, blev pillet og Fru Nielsen og Jan Lund havde været i Risør for at forsyne os med div. delikatesser, jo den fik ikke for lidt, rødvinen blev åbnet, bøfferne blev stegt så selv en mesterkok kunne blive misundelig, Per Emmer havde en hjemmelavet portvin med som blev åbnet. Sikken en aften, alt klappede, der blev spillet op til dans af Fru Nielsen og Kjeld var stadig højrøstet over sin fine torsk, han havde fanget dagen før. Ja turlederen takker for næsten god ro og orden (bortset fra Kjeld).

Søndag blev en fantastisk dag der blev fanget hidtil uhørte mængder fisk hovedsagelig sej med nogle pæne torsk. Johnny, Anders og Morten hev og slæbte i 5 timer og fyldte 3 baljer med fisk og den største torsk på 2,0 kg. Selv Fru Nielsen med en sarte mave, havde vovet sig af sted på havet og fangede en del sej. Kjeld glarmesters forhenværende venner Jimmi, Tover og Niels (første gang, men ikke sidste gang i Risør) hev den ene store torsk op efter den anden. Jimmi fik en på 4,2 kg, Tover fik en stor torsk på 6,2 kg og Niels kunne slet ikke styre sig, torsk på 4,2 - 4,5 og en kæmpe på 7,1 kg!! Ja Kjeld var ikke glad for gensynet af sine gamle venner, da de stolt fremviste deres fangst. Jeg selv fik også fyldt godt i baljerne, så det kostede 3 timer ved rensepladsen. Fjordfiskerne havde igen mindre held, men fangede dog lidt. Om aften blev der efterhånden udsolgt af våde varer, det var lige før der blev panik, men vi overlevede. Trætte og lange arme prægede stemningen, men humøret var højt, ikke mindst da Fru Nielsen afholdte en musik quiz. Kjeld var ikke så højrøstet, han var nok træt….

Mandag er som bekendt oprydning og afsked med Sørlandets Camping, vejret viste sig fra sin bedste side, hytterne blev grundigt rengjorte og de medbragte præmier som vi selv havde betalt lidt til, Ove murer, havde sponseret 2 fiskeknive og Grejbiksen Silkeborg, havde sponseret en del til blev uddelt: Niels vandt et havhjul for sin torsk på 7,1 kg, Michael vandt en havstang, pirkemappe med pirke samt en kniv for sin torsk på 6,2 kg og så fik Kjeld lidt oprejsning med div. Fiskegrej samt en kniv for sin torsk på 5,6 kg. En stor tak skal lyde til vores gode sponsor. Vi var i meget god tid, så det blev besluttet at vi vil slå et smut forbi Tvedestrand på vejen til Kristiansand. Da vi ankom til Tvedestrand blev humøret sat på turens lavpunkt, der var lukket alle steder, vi kunne ikke købe is eller komme på lokum!!! Meeen så kom redningen, et par snarrådige havfiskere fik færten af en Norsk jente som ejede det lokale ”Vertshuset”, - ja hun vil skam gerne servere en iskold fadøl, det fik humøret op igen, vi sad på en form for en tømmerflåde i strålende solskin og nød en kold øl til 68 norske kroner, men den var alle pengene værd. Vi aftalte at næste år, så ringer vi og får hende til at åbne for os. Med et lille stop ved Grimstad, hvor den værste sult kunne stilles på Mac D, så ankom vi til Kristiansand, hvor vi planmæssigt, kunne indtage buffe’en på Super Speed. Turlederen måtte gå den tunge gang op efter øl til Kjeld, som vandt væddemålet!  Der blev også tid til at handle lidt på færgen, hvor Anders fik en meget flot Norsk hue med hjem og andre fik lidt slik og tobak med hjem. Turen ned gennem Jylland gik uden problemer og vel ankommet til Super Spar i Silkeborg tog vi afsked med hinanden. Alle vores forventninger blev til fulde indfriet, mange og store fisk, som jeg tror vi ikke kan komme uden om til klubbens årlige generalforsamling til november. Kjeld er vist blevet glad igen og han har vist stadig kontakt med sine nu igen venner…

Tak for en fantastisk god tur til Risør, jeg håber at alle er klar til en tur igen til næste år.
Hilsen turlederen Torben Kristensen.